Volkswagen præsenterer ny Tiguan

Volkswagen præsenterer ny Tiguan med mere luksus og længere elektrisk rækkevidde

Volkswagen præsenterer ny Tiguan med mere luksus og længere elektrisk rækkevidde

  • Ny generation af Tiguan lanceres med komplet nyt design og innovative teknologier fra premium-klassen
  • Nye plug-in-hybrid-drivlinjer leverer en elektrisk rækkevidde op til ca. 100 kilometer* og har hurtig DC-opladning
  • Nyt interiør stringent opbygget med integration af Digital Cockpit, infotainmentskærm, head-up-display og drejekontakt til køreprofilvalg, der er intuitiv at bruge.
  • Ny adaptiv DCC Pro-undervogn sikrer et nyt niveau af komfort og køredynamik

Volkswagen har verdenspremiere på den helt nye og tredje generation af Tiguan, der er en af de mest succesrige Volkswagen-modeller i verden i dag. Den er solgt i mere end 7,6 millioner eksemplarer siden introduktionen af den første i 2007. Med et komplet nyt design, effektive drivlinjer og teknologier fra premium-klassen står tredje generation af Tiguan nu klar til at føre succesen videre.

Kai Grünitz, udviklingschef for Volkswagen udtaler: "Den seneste evolutionære udvikling af MQB-platformen (MQB evo) udgør et yderst innovativt teknisk fundament for tredje generation af Tiguan. Takket være de markante stordriftsfordele ved MQB-evo-platformen, har Volkswagen igen mulighed for at tilbyde hundredtusindvis af kunder adskillige højteknologiske nyheder såsom den adaptive DCC-Pro-undervogn eller de nye hybrid-drivlinjer, der leverer en elektrisk rækkevidde op til ca. 100 km."

De nye teknologiske udviklinger, der kommer med MQB-evo-platformen, forbedrer Tiguan på stort set alle områder. Nye hybrid-drivlinjer med en elektrisk rækkevidde på omkring 100 km* gør denne SUV mere effektiv end nogensinde før. 11 kW AC-opladning og 50 kW DC-opladning gør opladning i Tiguan eHybrid markant hurtigere end tidligere.

Et enkelt indrettet og intuitivt digitalt cockpit baseret på fjerde generation af Volkswagens MIB-infotainmentsystemer leverer det højeste informationsniveau og giver adgang til digitale tjenester og apps. Komfort og sikkerhed er også løftet til et nyt niveau i tredje generation af Tiguan, der kan fås med nye features såsom en pneumatisk massagefunktion til forsæderne eller IQ.LIGHT HD-matrix-forlygterne – udstyr der normalt er forbeholdt luksusbiler som Volkswagens Touareg. Den nye adaptive DCC–Pro–undervogn optimerer komfort og dynamik, og den seneste generation af Park Assist kan overtage manøvrering ind og ud af parkeringspladser.

Dynamisk design og forbedret aerodynamik. Tredje generation af den kompakte SUV kommer med et helt nyt design. Et særligt iøjnefaldende træk ved den nye Tiguan er frontdesignet, der er kendetegnet ved et par karakteristiske LED-forlygter, der er forbundet på tværs af bilens front med et glasfiberelement indeholdende en LED-lysstribe. Kølergrillens åbninger er nu rykket ned og ud i hver side af frontkofangeren, hvor luftkanaler sikrer optimal luftføring hen forbi forhjulene og videre ned langs bilens sider. Det nye frontdesign bidrager væsentligt til at reducere vindmodstandskoefficienten fra 0,33 til 0,28. Selve karrosseriets silhuet er kendetegnet ved en markant skulderlinje hen over de bageste hjulkasser ligesom på den store Touareg. En ny horisontal LED-lysstribe forbinder LED-baglygterne og giver Tiguan et karakteristisk og umiskendeligt Volkswagen-design.

Ny generation cockpit og infotainmentsystem. Interiøret i Tiguan byder på et helt nyt koncept og design. Det holder en høj standard i forhold til finish og kvaliteten af de anvendte materialer, og cockpittet fremstår enkelt, integreret og intuitivt at betjene. Instrumenteringen består af det nye Digital Cockpit (digitale instrumenter med anti-reflekterende belægning i tabletformat), en infotainmentskærm på op til 15” indeholdende en helt ny menustruktur og grafik, et nyt head-up display (projektioner på forruden) og en ny drejekontakt med integreret OLED-display. Denne nye drejekontakt, der har sin egen miniskærm, kan bruges til at vælge mellem køreprofiler, at styre infotainmentanlæggets lydstyrke eller vælge mellem baggrundsbelysningens farver. Udover det, kan adskillige indstillinger af bilen og infotainmentfunktioner nemt styres ved hjælp af den nye IDA-stemmeassistent.

Tiguan bliver endnu mere elektrificeret. Takket være MQB-evo-platformen kan et bredt udvalg af forskellige drivlinje-teknologier integreres i Tiguan. Den kommer både med TDI-turbodieselmotorer, TSI-turbobenzinmotorer, eTSI-mildhybrid-benzinmotorer og plug-in-hybrid-motorer, der alle er udstyret med DSG-automatgearkasse. Som på Volkswagens ID.-modeller og den nye Passat er gearvælgeren fremover en stilk på højre side af ratstammen. Kontakten drejes fremad til "D" for at køre fremad og baglæns til "R" for at bakke, mens parkeringsbremsen aktiveres ved at trykke på siden af kontakten. Alle Tiguan-modeller har desuden gearskiftefunktioner bag rattet.

Nyudviklet adaptiv undervogn giver ekstra komfort og dynamik. MQB-evo-platformen udgør fundamentet for udviklingen af en ny generation af undervogne. Udover en række forskellige separate optimeringer har Volkswagen videreudviklet den adaptive DCC-undervogn, der nu kommer i en Pro-version med elektronisk styrede støddæmpere med to ventiler. Før var støddæmperne kun udstyret med en ventil og kunne derfor kun styre kompression af støddæmperne, men med to ventiler kan de nye støddæmpere både styre kompression og rebound. Den nye model er desuden standardudstyret med en Vehicle-Dynamics-Manager-funktion, der fik sin debut i den nuværende Golf GTI. Systemet styrer de elektroniske spærredifferentialer (XDS) og støddæmperne i den adaptive DCC Pro-undervogn, og det kan bremse hvert hjul individuelt og udfører selektive ændringer i støddæmperens hårdhed og dermed opnås en bedre affjedringskomfort og balance ved dynamisk kørsel i sving. Det gør bilens køreegenskaber mere stabile, smidige og præcise.

Sæder skabt til de lange ture. De nye ergoActive-Plus-sæder med firevejs lændejustering og ti-punkts trykmassagefunktion (luftpuder) passer perfekt til Tiguans luksuriøse køreoplevelse. Udover det er der en programmeringsfunktion, der automatisk aktiverer sædevarmen eller sædeventilationen ved bestemte udetemperaturer, så klimaet er i top allerede inden turen.

HD-forlygter i Tiguan for første gang. Tiguan er den første MQB-model, der lanceres med de nyudviklede IQ.LIGHT-HD-matrix-forlygter. Det interaktive lyssystem blev også udviklet parallelt til luksus-SUV’en Touareg – begge SUV'er deler derfor det samme grundlæggende design af forlygterne. HD står for High Definition, hvilket betyder en høj opløsning af lyskilderne. I Tiguan oplyser i alt 38.400 multipixel LED'er (19.200 multipixel LED'er pr. forlygte) vejen og det omkringliggende område på et helt nyt niveau og forbedrer derfor komforten og sikkerheden.

Avancerede assistentsystemer. Tiguan er udstyret med en lang række komfort- og assistentsystemer som standard. Ud over Side Assist (vognbaneskiftesystem), Front Assist (Autonomous Emergency Braking), Lane Assist, Rear View (bakkamerasystem), og Dynamic Road Sign Display tilbydes der også være et omfattende udvalg af assistentsystemer som ekstraudstyr. Det gælder for eksempel Park Assist Pro med fjernparkeringsfunktion (til automatisk kørsel ind og ud af parkeringspladser, der styres af føreren udefra ved hjælp af en smartphone-app) og Trailer Assist (til assisteret manøvrering med en trailer)

Større bagagerum i Tiguan. Den nye Tiguan er blevet cirka tre centimeter længere, men højde, bredde og akselafstand forbliver praktisk talt identiske med forgængeren. Bagagerumskapaciteten i den nye Tiguan viser, hvor god pladsudnyttelsen er. Selvom SUV'en kun er lidt længere end forgængeren, er dens bagagerumskapacitet øget med 37 liter til nu 652 liter (når den er læsset op til toppen af bagsædets ryglæn).

Den nye Tiguan forventes introduceret til marts 2024.

Læs mere om Tiguan i den vedhæftede lange version af presseteksten.

*Baseret på foreløbige værdier. Det er ikke den endelige WLTP-værdi.