Verdenspremiere på lang ID. Buzz – flere sæder, mere fleksibilitet, flere muligheder

  • Det elektriske rumskib: ID. Buzz med lang akselafstand er en af de mest rummelige elbiler med plads op til syv personer og et stort bagagerum
  • Effektiv elektrisk drivlinje: Den lange ID. Buzz kommer udstyret med et nyt 86 kWh batteri (netto) og en ny 286 hk-elmotor
  • Fremtidens svar på Sambabussen: nyudviklet panoramatag med elektronisk styret toning er det største glastag i en Volkswagen og giver oplevelsen af interiøret en ny dimension
  • Forbedret og mere intuitiv betjening: ID. Buzz kommer med et nyt infotainmentsystem med ny software og meuopbygning og head-up display kan tilkøbes som ekstraudstyr
  • Hurtigere opladning: lynladning med op til 200 kW og forvarmning af batteriet reducerer ladetiden

ID. Buzz er allerede blevet et ikon blandt elbiler takket være en unik kombination af et karismatisk design, et ekstraordinært rummeligt interiør og inspirerende køregenskaber. Nu udvides modelprogrammet med en version, der kommer med længere akselafstand, flere sæder og endnu mere fleksibilitet. Den lange version af ID. Buzz har verdenspremiere på det populære surfersted Huntington Beach på Pacific Coast Highway nær Los Angeles fredag den 2. juni. Med introduktionen af ID. Buzz med lang akselafstand har det nordamerikanske marked endelig fået en åndelig afløser til det ikoniske Rugbrød. Den europæiske premiere på den lange ID. Buzz finder sted i Hannover fra den 23. til den 25. juni, hvor der afholdes en international VW Bus Festival - det største europæiske træf med Volkswagen-busser, hvor man forventer mere end 6.000 deltagende køretøjer.

Øget plads, rækkevidde og mere motorkraft. Med en længde på knap fem meter og et interiør med op til syv sæder er den store ID. Buzz endnu mere alsidig og fleksibel. Den ekstra længde mellem akslerne giver plads til en tredje sæderække, til endnu mere bagageplads og til et nyt, større 86 kWh batteri (nettokapacitet) og dermed til endnu mere rækkevidde. En ny varmepumpe øger effektiviteten om vinteren, og en ny 286 hk elmotor leverer suveræn motorkraft. På blot 7,9 sekunder har den store ID. Buzz rundet 100 km/t, men her stopper det ikke. I 2024 introduceres en en GTX-version med firehjulstræk og en systemeffekt på 339 hk, der gør den i stand til at spurte til 100 km/t på kun 6,4 sekunder.

ID. Buzz med en ny dimension. Designet af ID. Buzz med lang akselafstand (internt kaldet Long Wheel Base, eller forkortet: LWB) blev udviklet parallelt med versionen med normal akselafstand (Normal Wheel Base, NWB). Tidligt i udviklingsprocessen blev det sikret, at begge modeller – trods forskellige akselafstande – bevarede de typiske harmoniske proportioner og designkarakteristika som kendetegner den ikoniske VW-bus. Den korte ID. Buzz måler 4.712 mm i længden, mens versionen med lang akselafstand (LWB) måler 4.962 mm. De 250 mm ekstra længde ligger udelukkende mellem akslerne og betyder, at den lange ID. Buzz har 192 mm bredere skydedøre i hver side og ekstra 58 mm mellem C-stolperne og baghjulene. Som noget nyt kan de to skydedøre kan nu bestilles med el-betjente sideruder. De øvrige dimensioner er identiske på de to versioner af ID. Buzz, ligesom luftmodstandskoefficienten på 0,29 er uændret.


Flere sæder. Mere bagage. Flere muligheder. ID. Buzz LWB er en af de få elbiler, der nemt kan sluge paraglidingudstyr (op til 2.469 liter læssevolumen) eller transportere et halvt fodboldhold med sportstasker og bolde til en udekamp (med plads til seks plus chauffør). Afhængigt af konfigurationen kan ID. Buzz LWB bruges som en fem-personers (2/3), seks-personers (2/2/2) med individuelle sæder og armlæn på anden række og som en syv-personers (2/3/2). Det forreste passagersæde, de yderste sæder på anden række og sæderne på tredje række er udstyret med ISOFIX- og Top Tether-barnesædeforankringer som standard.

Anden sæderække. Som standard kommer ID. Buzz LWB med et 3-personers bænksæde som anden sæderække. Ryglænene kan klappes ned i (split: 40/60), og deres hældning kan justeres med op til 16 grader. Derudover kan bagsædet længdeforskydes med op til 200 mm, enten samlet eller i 40/60-sektioner. Som ekstraudstyr kan bilen bestilles med sædevarme på de yderste sæder i hver side. Anden sæderække kan ved hjælp af et praktisk håndtag øverst på ydresædernes ryglæn skubbes 120 mm frem for at give plads til at komme ind og ud af tredje sæderække. Som ekstraudstyr kan anden række udstyres med to individuelle sæder inklusive armlæn.

Tredje sæderække. De to individuelle sæder på tredje række kan forskydes i længderetning, ligesom ryglænets vinkel også er justerbar. Hvis ryglænene på anden og tredje sæderække er klappet ned, har man en plan flade helt frem til forsædernes ryglæn. Om nødvendigt kan de to bagerste individuelle sæder fjernes helt. Tredje sæderække er ekstraudstyr, og det vil fremover også kunne bestilles til ID. Buzz NWB, hvor de seks passagerer sidder i en 2+2+2-opstilling.


Et bagagerum til cykler, paddleboards og meget mere. Den nye ID. Buzz LWB har et ekstraordinært stort bagagerum, og i konfigurationen med fem sæder har det et volumen på 1.340 liter (ID. Buzz NWB: 1.121 liter). Foldes ryglænene på anden og tredje sæderække ned, øges bagagerumsvolumen til 2.469 liter, så der bliver plads til cykler, surfboards og des lignende. Med alle syv siddepladser i brug har ID. Buzz stadig et bagagerumsvolumen på 306 liter.

Ny stærk og effektiv elektrisk drivlinje. ID. Buzz vil blive tilbudt med to batteristørrelser: ID. Buzz NWB kører med et på batteri på 77 kWh (brutto: 82 kWh), hvor den længere akselafstand på ID. Buzz LWB har givet plads til et batteri på 86 kWh (brutto: 91 kWh). Udover det større batteri har Volkswagen også udviklet en ny og effektiv, elektrisk drivlinje med en 286 hk stærk elmotor, der øger topfarten fra 145 km/t til 160 km/t (elektronisk begrænset) og accelererer den store ID. Buzz fra 0 til 100 km/t på blot 7,9 sekunder.

Hurtigere opladning og forvarmning af batteriet. 86 kwh-batteriet kan oplades med op til 200 kW DC på lynladestationer, hvor det kan genoplades fra 10 til 80 % på kun 25 minutter. Et nyt termisk styringssystem sikrer, at batteriet kan forberedes og tempereres på turen til den næste lynladestation, så det kan oplades mest effektivt og hurtigst muligt. Forberedelse til opladning af batteriet sker automatisk, hvis der er valgt en rute i navigationssystemet, og slutdestinationen ligger længere væk, end ID. Buzz aktuelt har rækkevidde til. I så fald integrerer navigationssystemet et ladestop i den valgte rute. Alternativt er det også muligt for føreren at lade navigationssystemet vise andre ladestationer langs ruten eller på slutdestinationen og vælge minimumskapacitet for opladning. ID. Buzz kan også oplades via "Plug & Charge", hvor opstart af opladning og betaling kører automatisk uden brug af ladekort eller apps. I hjemmet, på arbejdet eller ved offentlige AC-ladepunkter kan ID. Buzz oplades med 11 kW.

Smartglas, head-up-display og nyt infotainmentsystem. Sambabussen er en af de mest eftertragtede modeller af den ikoniske T1 Bus, og den var kendetegnet ved have en stribe vinduer integreret i taget, der lukkede mere lys ind i interiøret. Den nye ID. Buzz kan også bestilles med et vindue i taget i form af et nyudviklet panoramatag. Glastaget måler 1,54 x 0,93 meter og er det største i en Volkswagen. Det er udstyret med smartglas, hvor der mellem de to lag af glas er integreret et lag med flydende krystaller. Ved at stryge fingeren hen over en funktionsflade i loftet eller ved hjælp af stemmestyring kan det skifte fra at være gennemsigtigt til at blive mælkehvidt og tilbage igen, hvis du vil have udsigt til himlen. Det overflødiggør det mekaniske solgardin, der kendes fra andre panoramatag.


For første gang kan ID. Buzz nu også tilbydes med head-up-display, som kendes fra de øvrige ID.-modeller. Her projiceres kørselsinformationer og rutevejledning fra navigationssystemet op på frontruden, så det ser ud som, at det er ude på vejen foran bilen. Dermed behøver man ikke kigge ned på instrumenteringen og kan i stedet bevare opmærksomheden på vejen foran bilen.

ID. Buzz kommer også med et nyt infotainmentsystem med de nyeste software, en ny grafik og en revideret menuopbygning. Volkswagen har opdelt den 12,9-tommer store skærm i to permanente synlige touchbars i top og bund og en startskærm. Den øverste bjælke på displayet har en ny genvejsfunktion til venstre, som åbner hovedmenuen med en oversigt over alle apps med blot et enkelt klik. Ved siden af er en knap til det nye Car Control Center, som giver direkte adgang til de vigtigste køretøjsfunktioner – disse kan konfigureres individuelt. Hovedmenuen og Car Control Center kan til enhver tid åbnes uden at skulle forlade den aktive app. Dette forenkler betjeningen betydeligt. Mange af funktioner kan styres via den nye IDA-stemmestyring.

Den lange ID. Buzz forventes introduceret i første halvdel af 2024.


Pressemeddelelsen blev sendt med Mynewsdesk