5 stjerner fra Euro NCAP til den nye Polo og T-Roc

Euro NCAP har kollisionstestet den nye Polo og T-Roc, der begge opnåede topkarakter. Testene viste, at de to Volkswagen-modeller beskytter passagererne bedre end gennemsnittet, og at børn sidder ekstra godt beskyttet i begge biler.

Den nye Polo og T-Roc har opnået de maksimale fem stjerner i forbindelse med Euro NCAP-crashtestene. På alle vigtige testparametre – ”Voksne passagerer”, ”Beskyttelse af børn”, ”Fodgængere” og ”Assistentsystemer” – opnåede de to nyeste modeller fra Volkswagen fremragende resultater. Dr. Frank Welsch, der er Volkswagen mærkets øverste udviklingschef udtalte: ”Volkswagen har gennem årtier praktiseret en demokratisering af sikkerheden. Med den fremragende bedømmelse af Polo og T-Roc fra Euro NCAP er det endnu en gang tydeligt, at vi også gør den maksimale sikkerhed tilgængelig for førere af små og kompakte biler.” Både Polo og T-Roc er allerede i basisversionen udstyret med seks airbags, ESC inklusive kontrastyringsfunktion, en multikollisionsbremse samt områdeovervågningssystemet ”Front Assist” med citynødbremsefunktion og fodgængerregistrering. T-Roc har desuden vognbaneassistenten ”Lane Assist” som standard.

Den nye Polo er blevet testet af ”European New Car Assessment Programme” (Euro NCAP) i klassen for små biler. I de forskellige tests undersøger Euro NCAP blandt andet, hvilke belastninger ”voksne passagerer” udsættes for i forskellige ulykkesscenarier. Her opnår Polo et fremragende resultat i sin klasse på 96 procent (ud af 100 procent som maksimalt resultat).

Også i forbindelse med sidekollisionen, som er meget krævende for bilens struktur – her er deformationszonen naturligt nok mindre end på bilens front og bagende – opnår Polo et imponerende resultat: Både ved kollision med en barriere fra siden og ved sidekollision med en stolpe ”er beskyttelsen af alle kritiske områder på kroppen god; og Polo opnår det maksimale antal point”, lyder kommentaren fra Euro NCAP. På testområdet ”Beskyttelse af børn” bedømmer Euro NCAP Polo til 85 procent – en ny rekord i segmentet. Og ligeledes når det gælder ”fodgængerbeskyttelse” (76 procent) samt med sine ”assistentsystemer” (59 procent), imponerer den nye Polo blandt konkurrenterne med sine fornemme resultater.

T-Roc er den første kompakte SUV fra Volkswagen, og den opnår også topresultater i Euro NCAPs tests: Den stillede til start i klassen for kompakte SUV'er, hvor markant større SUV-modeller også hører hjemme. Resultaterne for T-Roc imponerer hele vejen igennem, og den scorer eksempelvis 96 procent i testen af beskyttelsen af ”voksne passagerer”.

T-Roc opnår desuden et fremragende resultat med 87 procent i bedømmelsen af ”beskyttelsen af børn”. Her gennemføres der tests med testdukker i børnesæder. Eksempel med forskudt kollision (forskudt sammenstød forfra) og sidekollision: ”I testen med forskudt kollision forfra var beskyttelsen af alle kritiske områder på kroppen af begge børnetestdukker god. På lignende vis var beskyttelsen af alle kritiske områder på kroppen af testdukkerne også god i sidekollisionstesten”, kommenterer Euro NCAP. Deformerbare frontelementer og den standardmonterede fodgængerregistrering fører derudover til et blandt konkurrenterne bemærkelsesværdigt resultat på 79 procent for ”fodgængerbeskyttelsen”. Med en bedømmelse på 71 procent opnåede den nye T-Roc også et topresultat på testområdet ”Assistentsystemer”.

”The European New Car Assessment Programme”: Euro NCAP er en international og uafhængig sammenslutning af regeringer og ikke-statslige organisationer. Euro NCAP’s hovedsæde ligger i nærheden af Bruxelles (Belgien). Euro NCAP har påtaget sig opgaven med at forsyne bilkøberne med aktuelle informationer om sikkerheden i de mest populære biler, der sælges i Europa.

Den nye Polo har Danmarkspremiere i weekenden d. 11.-12. november og koster fra 157.571 kr. for en Trendline 1,0 MPI med 75 hk. I weekenden d. 9.-10. december har T-Roc Danmarkspremiere, og den tilbydes til priser fra 239.990 kr. for en 1,0 TSI City.

Find mere information om Polo og T-roc på www.volkswagen.dk


Pressemeddelelsen blev sendt med Mynewsdesk